৬ জুন ২০২১ঃ আদা অবিহনে একাপ সোৱাদ লগা চাহ অসম্পূৰ্ণ। শীতকালত আদাৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি পায়। বহুতো পাচলিত আদা যথেষ্ট পৰিমাণে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কৰোনা কালত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ খাদ্য তৈয়াৰ কৰাতো আদা ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কৰোনা কালত সমগ্ৰ বিশ্বতে আদাৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি পাইছে। ভাৰত, চীন আৰু ইউৰোপত আদাৰ সৰ্বাধিক চাহিদা বৃদ্ধি পাইছে। সেইকাৰণে বজাৰত প্ৰকৃত আদাৰ সলনি নকল আদা বিক্ৰী আৰম্ভ কৰিছে। যদি আপুনি আদা কিনিবলৈ বজাৰলৈ যায় তেন্তে সাৱধান হ'ব। আদাৰ ৰূপত পাহাৰীয়া গছৰ শিপা কেঁচা আদা হিচাপে বিক্ৰী কৰা হৈছে। ইয়াত আদাৰ গুণাগুণ বা আদাৰ দৰে সোৱাদ নাই। এই নকল আদাটো প্ৰকৃত আদাৰ দৰে দেখাযায়। ইয়াক শুকুৱাই বজাৰত আদা হিচাপে বিক্ৰী কৰা হয়।
জনা যায় যে পাহাৰীয়া গছৰ শিপা আদাতকৈ সস্তা হোৱাৰ ফলত অধিক লাভ হয়। সেয়েহে আজিকালি বজাৰত ইয়াক ব্যাপকভাৱে বিক্ৰী কৰা হৈছে। কেৱল সেয়াই নহয়, এতিয়া ইয়াক খেতি কৰা হৈছে। বহু ঠাইৰ বেপাৰীয়ে এতিয়া পাহাৰীয়া গছৰ কেঁচা আদা বিক্ৰী কৰে। চিনাক্ত কৰাটো অতি কঠিন। আমি আপোনাক কিছুমান উপায় কওঁ য'ত আপুনি সহজে নকল আৰু প্ৰকৃত আদা চিনাক্ত কৰিব পাৰে।
আপুনি কেতিয়া বজাৰৰ পৰা আদা কিনিবলৈ যায় ক্ৰয় কৰোঁতে এই কেইটা কথাৰ পৰা নিশ্চিত কৰিব পাৰে। আদাৰ বাকলি পাতল, য'ত আপুনি আপোনাৰ নখেৰে বাকলি এৰুৱাব পাৰে। তাৰপিছত ইয়াক শুঙি লওক আৰু পৰীক্ষা কৰক যে ই তীক্ষ্ণ গোন্ধ পাইছে নেকি। সুগন্ধি তীক্ষ্ণ হ'লে আদা সঁচা। অন্যথা, আপুনি বুজি পাব যে আদাৰ নামত আপোনাক এটা পাহাৰীয়া শিপা বিক্ৰী কৰা হৈছে। আপুনি প্ৰকৃত আদাৰ সোৱাদ অলপ ল'ব পাৰে। ইয়াৰ সোৱাদে আপোনাক ক'ব যে এইটো সঁচা নে ভুৱা। যদি আদাৰ বাকলি অত্যাধিক কঠিন হয়, ইয়াক ক্ৰয় নকৰিব কিয়নো ই আদা নহয়।
যদি আপুনি লেতেৰা আদাৰ সলনি পৰিষ্কাৰ আদা কিনিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ অভ্যাস সলনি কৰক। এইটো আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। দৰাচলতে, আজিকালি দোকানীসকলে আদা পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ এক প্ৰকাৰৰ এচিড ব্যৱহাৰ কৰে। এচিডেৰে ধোৱাৰ ফলত এনে আদা স্পষ্টভাৱে দেখা যায়। কিন্তু এই পৰিষ্কাৰ আদাই আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। এয়া স্বাস্থ্যৰ বাবে বৰবিষ হ’ব পাৰে।